☎ +31 (0) 570 510 247

info@independentsolarsystems.nl

☎ +31 (0) 570 510 247

info@independentsolarsystems.nl

NIEUWS EN WEETJES

Leer meer over zonne-energie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijg de beste tips!

Illustration

NIEUWS | 14 FEBRUARI 2024

De gevolgen van het behoud van de salderingsregeling voor zonnepanelen

Wat zijn de gevolgen van het behoud van de salderingsregeling voor zonnepanelen? De redactie van Solar Magazine zet de belangrijkste gevolgen voor consumenten, installateurs en de overheid op een rij.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 13 FEBRUARI 2024

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen van de baan, Eerste Kamer stemt wet weg

De afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is voorlopig van de baan. De Eerste Kamer heeft dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA het wetsvoorstel van demissionair Jetten weggestemd.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 13 JANUARI 2024

Consument kan btw op thuisbatterij terugvragen, met óf zonder zonnepanelen

Consumenten die een thuisbatterij kopen – met óf zonder zonnepanelen – kunnen bij de Belastingdienst de btw terugvragen die op de batterij zit. ‘Dit is geweldig nieuws en voelt als subsidie’, aldus Romano Hagen.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 12 DEC 2023

Nederland heeft meeste zonnepanelen per inwoner en loopt uit op Duitsland, Europese groei zwakt af in 2024

Nederland heeft dit kalenderjaar zijn positie als koploper met de meeste zonnepanelen per inwoner verder verstevigd. Dat blijkt uit de EU Market Outlook For Solar Power 2023-2027 van SolarPower Europe.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 04 DEC 2023

Zonnepanelen weer een stuk goedkoper

Goed nieuws: zonnepanelen zijn de afgelopen maanden weer goedkoper geworden. Voor een set van 10 panelen betaal je nu gemiddeld 5.000 euro (zonder btw). Eind vorig jaar was dat nog 7.500 euro.

LEES MEER

Illustration

WEETJE | DEC 2023

Onze leverancier Phono Solar Top Performing Solar Module Manufacturer in 2023

PVEL (lid van de Kiwa Group) biedt wereldwijd betrouwbaarheids- en prestatietests voor de zonne-energie industrie en ondersteunt ontwikkelaars, financiers en eigenaren gedurende de hele levenscyclus van zonne-energieprojecten.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 03 NOV 2023

Materialen zonnepanelen ruim 30 procent minder schadelijk voor milieu dan gedacht

De milieubelasting van materialen in zonnepanelen blijkt tot bijna 35 procent lager dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen voor de Nationale Milieudatabase die uitgevoerd zijn in opdracht van Holland Solar.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 09 OKT 2023

Ieder dak maximaal volleggen met zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen kunnen er nog bij op de Nederlandse daken, moeten die wel maximaal worden benut voor het opwekken van zonnestroom? Solar Magazine vroeg het Harm Valk, senior adviseur en partner bij Nieman.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 30 SEPT 2023

648.000 Europese banen door zonnepanelen, Nederland in top 5

Het aantal banen in Europa dat gemoeid is met de productie en installatie van zonnepanelen is vorig jaar gegroeid van 466.000 naar 648.00. Deze week in ‘De harde cijfers’ een nieuw rapport van SolarPower Europe.

LEES MEER

Illustration

TIP | 23 AUG 2023

Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark

Energie Samen roept energiecoöperaties op te controleren of zij voor de verzekering van hun zonneparken verplicht zijn om camerabeveiliging aan te brengen. De oproep komt na het toegenomen aantal koperdiefstallen.

LEES MEER

Illustration

TIP | 27 JULI 2023

15 tips voor het kopen van uw zonne-energiesysteem

Bent u overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Denkt u erover deze te laten installeren maar weet u niet goed hoe u de juiste keuze maakt? Hier een aantal tips om u op weg te helpen.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 30 JUNI 2023

Zonnepanelen per 1 juli definitief verplicht via energiebesparingsplicht

Bedrijven en instellingen voor wie de terugverdientijd minder dan 5 jaar bedraagt, zijn per 1 juli definitief verplicht zonnepanelen te laten installeren. Vanaf die datum wordt de energiebesparingsplicht aangepast.

LEES MEER

Illustration

WEETJE | 28 JUNI 2023

1 op 10 werkgevers geeft personeel klimaatbudget voor isolatie en zonnepanelen

1 op de 10 Nederlandse werkgevers biedt zijn personeel klimaatbudget aan om bijvoorbeeld de woning te isoleren of een warmtepomp of zonnepanelen te laten installeren.

LEES MEER

Illustration

TIP | 31 MEI 2023

Hoe u uw huis voorbereidt op de installatie

Nadat u zonnepanelen hebt gekozen en een contract hebt getekend, hoeft u alleen nog maar te wachten op de installatie. U kunt het proces van het installeren van zonnepanelen versnellen als u uw huis van tevoren voorbereidt.

LEES MEER