☎ +31 (0) 570 510 247

info@independentsolarsystems.nl

☎ +31 (0) 570 510 247

info@independentsolarsystems.nl

NIEUWS EN WEETJES

Leer meer over zonne-energie

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijg de beste tips!

Illustration

NIEUWS | 9JULI 2024

Een slimme energiehuishouding met een zelf-configurerend energiesysteem

De ontwikkelingen rondom Home Energy Management Systems (HEMS) gaan zeer snel. Om het energieverbruik binnenshuis op elkaar af te stemmen en om de systemen slim om te laten gaan met prikkels van buitenaf, zoals dynamische tarieven en netcongestie, zijn er al allerlei slimme oplossingen en stukjes software bedacht.
LEES MEER


Illustration

NIEUWS | 5 JULI 2024

EU haalt voor het eerst een 50 procent hernieuwbare elektriciteitsaandeel

De Europese elektriciteitsbranchevereniging Eurelectric heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat in de eerste helft van 2024 voor het eerst 50 procent van de Europese publieke elektriciteitsopwekking afkomstig was uit hernieuwbare energiebronnen.
LEES MEER


Illustration

NIEUWS | 4 JULI 2024

Subsidie voor algoritme dat opbrengst zonnepanelen voorspelt en productie perovskiet zonnecellen

Een algoritme dat de opbrengst van op het laagspanningsnet aangesloten zonnepanelen voorspelt, de ontwikkeling van een nieuwe generatie energiemanagementsystemen en roll-to-rollproductie van perovskiet zonnecellen.
LEES MEER


Illustration

NIEUWS | 8 MEI 2024

‘Bijna geen nieuwe fabrieken voor zonnepanelen en batterijen meer nodig’

De wereldwijde productiecapaciteit voor zonnepanelen en batterijen is bijna groot genoeg om de klimaatdoelen voor 2030 te halen. Nieuwe fabrieken zijn om die reden niet of nauwelijks nodig op de korte termijn.
LEES MEER


Illustration

TIP | 8 MEI 2024

Verplichte registratie thuisbatterij: website energieleveren.nl vernieuwd

Consumenten die een thuisbatterij kopen zijn sinds 2 jaar verplicht die te registreren bij hun netbeheerder. De registratiemethode op de website energieleveren.nl is vernieuwd om zo meer data beschikbaar te krijgen.
LEES MEER


Illustration

TIP

Holland Solar lanceert informatieve website: De Zon Geeft Energie

Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie, heeft een campagne gelanceerd om u te voorzien van eenvoudig te begrijpen informatie over de voordelen van zonne-energie.

Als u als consument twijfelt over het installeren van zonnepanelen vanwege negatieve berichten, kan deze website u wellicht helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 18 APRIL 2024

De thuisbatterijmarkt groeit door nieuwe verdienmodellen

De Nederlandse markt voor thuisbatterijen ontwikkelt zich in een rap tempo, wat duidelijk blijkt uit de opkomst van diverse verdienmodellen. Thuisbatterijen worden niet langer enkel gebruikt om zelfopgewekte zonne-energie te benutten of slim te handelen met variabele uurprijzen.
LEES MEER


Illustration

NIEUWS | 12 APRIL 2024

Minister wil afbouw salderingsregeling zonnepanelen nog niet betrekken bij Energiewet

Minister Jetten wil de toekomstige afbouw van de salderingsregeling vooralsnog niet betrekken bij de behandeling van de Energiewet in de Eerste en Tweede Kamer. Hij is te bang dat de Energiewet dan sneuvelt.
LEES MEER


Illustration

NIEUWS | 11 APRIL 2024

Eigenaar zonnepanelen kan bij 5 energiebedrijven nog langjarig contract krijgen

Het aantal energieleveranciers dat consumenten met zonnepanelen nog een vast energiecontract aanbiedt, is in de maand maart verder gedaald van 7 naar 5 stuks. Bovendien zijn de contracten duurder.

LEES MEER

Illustration

WEETJE | 4 APRIL 2024

Nederland produceert in eerste kwartaal 15 procent meer zonne-energie

Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit kalenderjaar 15 procent meer zonne-energie geproduceerd dan vorig jaar. In de maand maart was daarbij 53 procent van de opgewekte stroom duurzaam.
LEES MEER


Illustration

WEETJE | 21 MAART 2024

Consumenten investeren 14 miljard euro in verduurzaming, zonnepanelen in top 3

Nederlandse consumenten hebben afgelopen kalenderjaar 14 miljard euro geïnvesteerd in de verduurzaming van hun huis. In totaal werden 4,5 miljoen woningen verduurzaamd. Dat meldt onderzoeksbureau Multiscope.

LEES MEER

Illustration

WEETJE | 14 MAART 2024

Elektriciteitssector stootte vorig jaar 22 procent minder CO2 uit

De CO2-uitstoot van de elektriciteitssector is vorig jaar met 22 procent gedaald. Dit komt doordat er meer duurzame energie is geproduceerd en minder stroom is geproduceerd op basis van steenkool en aardgas.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 14 FEBRUARI 2024

De gevolgen van het behoud van de salderingsregeling voor zonnepanelen

Wat zijn de gevolgen van het behoud van de salderingsregeling voor zonnepanelen? De redactie van Solar Magazine zet de belangrijkste gevolgen voor consumenten, installateurs en de overheid op een rij.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 13 FEBRUARI 2024

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen van de baan, Eerste Kamer stemt wet weg

De afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is voorlopig van de baan. De Eerste Kamer heeft dankzij de tegenstem van GroenLinks-PvdA het wetsvoorstel van demissionair Jetten weggestemd.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 13 JANUARI 2024

Consument kan btw op thuisbatterij terugvragen, met óf zonder zonnepanelen

Consumenten die een thuisbatterij kopen – met óf zonder zonnepanelen – kunnen bij de Belastingdienst de btw terugvragen die op de batterij zit. ‘Dit is geweldig nieuws en voelt als subsidie’, aldus Romano Hagen.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 12 DEC 2023

Nederland heeft meeste zonnepanelen per inwoner en loopt uit op Duitsland, Europese groei zwakt af in 2024

Nederland heeft dit kalenderjaar zijn positie als koploper met de meeste zonnepanelen per inwoner verder verstevigd. Dat blijkt uit de EU Market Outlook For Solar Power 2023-2027 van SolarPower Europe.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 04 DEC 2023

Zonnepanelen weer een stuk goedkoper

Goed nieuws: zonnepanelen zijn de afgelopen maanden weer goedkoper geworden. Voor een set van 10 panelen betaal je nu gemiddeld 5.000 euro (zonder btw). Eind vorig jaar was dat nog 7.500 euro.

LEES MEER

Illustration

WEETJE | DEC 2023

Onze leverancier Phono Solar Top Performing Solar Module Manufacturer in 2023

PVEL (lid van de Kiwa Group) biedt wereldwijd betrouwbaarheids- en prestatietests voor de zonne-energie industrie en ondersteunt ontwikkelaars, financiers en eigenaren gedurende de hele levenscyclus van zonne-energieprojecten.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 03 NOV 2023

Materialen zonnepanelen ruim 30 procent minder schadelijk voor milieu dan gedacht

De milieubelasting van materialen in zonnepanelen blijkt tot bijna 35 procent lager dan gedacht. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen voor de Nationale Milieudatabase die uitgevoerd zijn in opdracht van Holland Solar.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 09 OKT 2023

Ieder dak maximaal volleggen met zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen kunnen er nog bij op de Nederlandse daken, moeten die wel maximaal worden benut voor het opwekken van zonnestroom? Solar Magazine vroeg het Harm Valk, senior adviseur en partner bij Nieman.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 30 SEPT 2023

648.000 Europese banen door zonnepanelen, Nederland in top 5

Het aantal banen in Europa dat gemoeid is met de productie en installatie van zonnepanelen is vorig jaar gegroeid van 466.000 naar 648.00. Deze week in ‘De harde cijfers’ een nieuw rapport van SolarPower Europe.

LEES MEER

Illustration

TIP | 23 AUG 2023

Controleer of verzekeraar camera’s verplicht voor beveiliging zonnepark

Energie Samen roept energiecoöperaties op te controleren of zij voor de verzekering van hun zonneparken verplicht zijn om camerabeveiliging aan te brengen. De oproep komt na het toegenomen aantal koperdiefstallen.

LEES MEER

Illustration

TIP | 27 JULI 2023

15 tips voor het kopen van uw zonne-energiesysteem

Bent u overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Denkt u erover deze te laten installeren maar weet u niet goed hoe u de juiste keuze maakt? Hier een aantal tips om u op weg te helpen.

LEES MEER

Illustration

NIEUWS | 30 JUNI 2023

Zonnepanelen per 1 juli definitief verplicht via energiebesparingsplicht

Bedrijven en instellingen voor wie de terugverdientijd minder dan 5 jaar bedraagt, zijn per 1 juli definitief verplicht zonnepanelen te laten installeren. Vanaf die datum wordt de energiebesparingsplicht aangepast.

LEES MEER

━ UITGELICHT 20 MEI 2024

Een bijzonder zonnestroomsysteem in Deventer

Independent Solar Systems heeft onlangs een bijzonder zonnestroomsysteem geplaatst in opdracht van de Stichting Praktische Filosofie en Spiritualiteit op Landgoed Oxerhof in Deventer. LEES MEER