Instellen Wifi GoodWe omvormer

LET OP! Vreemde tekens ( '~!@#$%^&*()_+=-[]/.,<>?{};': )  of spaties in het SSID of het wachtwoord worden niet ondersteund. Ook dient het netwerk waarmee verbonden wordt enkel een 2.4 GHz netwerk te zijn.

Is uw GoodWe omvormer nog niet aangesloten op het internet of heeft u een nieuwe router gekregen en is daardoor uw draadloze netwerk van naam veranderd? Dan kunt u hier de informatie vinden voor het (opnieuw) instellen van de WiFi op uw omvormer:

 1. WiFi instellen op nieuwe GoodWe omvormer. De WiFi is in te stellen door verbinding te maken met het draadloze netwerk “Solar-WiFi” gevolgd door de laatste getallen van het serienummer. Het wachtwoord voor de wifi heeft twee optie's:
  1. Standaard wordt het wifi-wachtwoord door ons bij de installatie gewijzigd naar: ISS######. De ###### zijn de 6 cijfers van de checkcode. De checkcode is te vinden onder het serienummer op het typeplaatje bevestigd aan de rechterkant van de omvormer.
  2. Rechtstreeks van de fabriek of na een wifi-reset is het wachtwoord van de wifi: 12345678. Na inloggen raden wij u sterk aan om het wachtwoord te wijzigen om te voorkomen dat onbevoegden verbinding maken met de omvormer en zo de inloggegevens van het huisnetwerk achterhalen.

  De verbinding kan gemaakt worden met een laptop of smartphone. Sommige smartphones geven bij het verbinden met "Solar-Wifi" de melding "niet verbonden met internet, verbonden blijven?". De verbinding blijven behouden, de verbinding van de omvormer met internet moet namelijk nog gemaakt worden. 
  Vervolgens kunt u de stappen volgen in de handleiding. Let op! oudere omvormers (serienummer beginnend met cijfer 1) zijn te bereiken op het ip-adres 10.10.100.254 i.p.v. 10.10.100.253 (serienummer begint met cijfer 9).
   
 2. WiFi herladen met huidige instellingen (overslaan indien de omvormer met een ander / nieuw wifi-netwerk verbonden moet worden). Kort drukken op de knop op de omvormer totdat u “WIFI-reload” in het scherm ziet. Dan de knop 2 sec ingedrukt houden totdat u “Wifi Reloading” ziet verschijnen. Na 15 seconden zal dan “WIFI reload OK” moeten verschijnen en is de wifi van de omvormer herstart met uw huidige instellingen.
  Is de verbinding met het internet hersteld dan zal na enige tijd, 30 sec – 1 minuut, de oranje led continu gaan branden, is dit niet het geval dan verder met stap 3.
   
 3. WiFi terugzetten naar de fabrieksinstelling. Kort drukken op de knop op de omvormer totdat u “WIFI-reset” in het scherm ziet. Dan de knop 2 sec ingedrukt houden totdat u “Wifi Reseting” ziet verschijnen. Na 15 seconden zal dan “WIFI reset OK” moeten verschijnen en is de wifi van de omvormer weer teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens (nogmaals) de instructies uit stap 1 om de WiFi te reloaden.
  Middels een telefoon of laptop kunt u nu zien of het draadloze netwerk van de omvormer “Solar-WiFi” in de lucht komt. Is dat het geval dan kan de WiFi ingesteld worden volgens stap 1. Komt er geen “Solar-WiFi” in de lucht dan eerst stap 4 uitvoeren en dan nogmaals stap 3.
   
 4. De omvormer geheel spanningsloos maken. Dit kan gedaan worden door de zwarte knop onder de omvormer aan de linkerkant op `0` te zetten (zonnepanelen uitschakelen) en de stekker aan onder de omvormer rechtsonder los halen. Aan de stekker zit een ring, deze moet een halve slag gedraaid worden en dan kan de stekker tegelijkertijd naar beneden getrokken worden (aansluiting met meterkast verbreken). Bij grotere omvormers wordt ook wel een ABB werkschakelaar toegepast, deze dan uit te zetten. Na het loshalen van de stekker circa 10 tot 15 seconden wachten, groene led gaat uit. Vervolgens de stekker weer inpluggen en de zwarte knop weer omzetten. De omvormer zal weer in bedrijf komen. Gaat de oranje led na enige tijd niet continu branden dan de instellingen in de omvormer controleren.

Lukt het met bovenstaande informatie niet om de omvormer in te stellen dan kunnen wij dat voor u komen doen, maar daar zijn dan wel kosten aan verbonden. Neem contact op met ons voor meer informatie.